Photobucket

****

****

****

Photobucket

Syksy oli saapunut Tsukimuraan ja Yuji pääsi isänsä avuksi pihalle haravoimaan lehtiä. Yuri puhui aikaisemmin ruokapöydässä, että he voisivat palkata puutarhurin avuksi, sillä kellään heistä ei ollut niin paljon aikaa, että kaikki pihan lehdet olisi saatu haravoitua. Tietysti jonkun piti olla puutarhurin apurina, mutta työt vähentyisivät huomattavasti.

****

Photobucket

Yuri oli saanut myös huomata vanhetessaan, että hänen vyötäisilleen oli kertynyt muutama ylimääräinen kilo. Nainen polki kuntopyörällä aina kun jaksoi ja kerkesi. Yuiko oli huolissaan äitinsä jaksamisesta, mutta vanhus vaakutteli olevansa teräksisessä kunnossa ja nuori rehkimään kuntonsa puolesta.

”Eihän tässä ole ikää kuin vähän päälle 70”.

****

****

Photobucket

Tosin vanhuus oli melko varmasti aiheuttanut naiselle dementiaa, sillä viileänä syysaamuna Yuri meni lyhyessä yöpuvussaan pihalammelle onkimaan. Juuri palkattu puutarhurikaan ei viitsinyt mainita asiasta kenellekään, oli kuin Yuria ei olisi ollenkaan pihamaalla.

****

Photobucket

Yujin koulu lähti sujumaan hyvin ja poika toi pian kavereita kylään. Lähin ystävä oli kuitenkin serkkupoika Yuki. Pojat viihtyivät hyvin yhdessä ja keksivät pieniä kepposia koulussa opettajille ja joillekin luokkalaisilleen. 

Photobucket

Joku koulun opettajista oli kerran erehtynyt luulemaan serkuksia sisaruksiksi ja siitäkös Yuji ja Yuki keksivät uusia kepposia. Heillä kun sattui olemaan sama sukunimikin, niin opettajat menivät helposti sekaisin.

****

Photobucket

Yuiko oli myös ryhdistäytynyt hieman äitinä, mutta yhteisiä puheenaiheita Yujin kanssa oli vaikea keksiä. Osittain brunette pystyi syyttämään töitään, jotka veivät niin paljon hänen vapaa-aikaansa, mutta tiesi myös vian olevan hänessä.

****

****

Photobucket

Yuiko tunsi myös pistoksen omatunnossaan nähdessään Fumihikon olevan koko ajan väsyneempi. Lastenhoito, työt ja opiskelut veivät paljon miehen energiaa, lisäksi myös vaimon kanssa kahdenkeskeiset ajat vaativat omat minuuttinsa.

Photobucket

Fumihikon silmäpusseja katsellessaan Yuiko teki viimeinkin päätöksensä.

”Olen tässä ajatellut, että vaihtaisin ammattia”.

Fumihikon pää kääntyi vaimoonsa päin hämmästyneenä. Yuiko kuitenkin jatkoi, ennekuin blondi ehtisi kysyä mitään:

”Olen saavuttanut tavoitteeni tällä uralla, mutta sen vaatima vastuu ei ole hyväksi perhe elämällemme. Irtisanoudun kuitenkin vasta sitten, kun olen saanut muualta töitä, miltä kuulostaisi?”

Photobucket

Fumihiko alkoi hymyillä tyytyväisenä ja sanoi olevansa tyytyväinen bruneten päätökseen.

”Mille alalle ajattelit vaihtaa?”

”Lääkintä, se kuulostaisi hyvälle”, Yuiko vastasi hetken mietittyään.

****

Photobucket

Fumihiko ei voinut sanoin kuvata onneaan vaimonsa päätöksestä. Tietysti Yuiko olisi vielä nykyisessä työpaikassaan, olihan hän tällä hetkellä perheen parhaiten tienaava Yurin jäätyä eläkkeelle. Ammatin vaihdon myötä brunette pystyisi myös olemaan enemmän toisen lapsensa, Riyan, kasvun mukana ja parantaa suhdettaan Yujiin.

****

****

Photobucket

Tällä kertaa Yuiko oli myös päättänyt jäädä äitiyslomalle ja otti enemmän vastuuta kotiaskareissa. Hän tutustui naapureihin ja teki ruuat valmiiksi töistä saapuville.

Photobucket

Izumi oli myös tyytyväinen tyttärensä päätöksestä. Riyaan hän saisi ainakin kunnolla suhteen rakennettua, mutta Yujin kanssa voi tulla pojan teinivuosina hieman vaikeuksia. Varsinkin jos Fumihiko etenee töissään ja on vähemmän kotona.

****

Photobucket

Yuji ei niinkään välittänyt, oliko hänen äitinsä kotona silloin kun poika tulisi koulusta vai ei. Tietysti välipalan laatu oli parantunut, olihan Yuiko parempi kokkaamaan kuin Izumi tai Yuri. Yuji viihtyi kuitenkin yksin tai ikäistensä seurassa, eikä antanut äitinsä tulla ihan helpolla lähelle.

****

****

Photobucket

Eräänä päivänä Fumihikon ollessa töissä ja Yuji oli koulussa, hajosi perheen yksi kodinkoneista. Pihinä miehenä Izumi päätti olla kutsumatta korjaajaa, osasihan hänkin nyt moiset vempeleet korjata. Tai niin ainakin vanhus luuli. Mies onnistui tökkäämään ruuvimeisselin väärään paikkaan ja sai ikävän laatuisen sähköshokin. Yuri ei aluksi meinannut tajuta, miksi mies huutaa vieressä. Yuikokin oli nukkumassa, eikä nähnyt tapahtunutta.

Säikähdyksellä kuitenkin selvittiin ja Izumi sai korjattua koneen.

****

Photobucket

Yuikon äitiysloma oli ohi, eikä Fumihiko voinut uskoa, miten Riya oli ehtinyt niin nopeasti kasvamaan. Sama juttu oli ollut Yujin kanssa ja blondi oli varma, että joku oli pikakelannut aikaa. Tai sitten lapset vain kasvavat nopeasti vanhempiensa huomaamatta.

Photobucket

Riyasta kuoriutui innokas palikoiden kasaaja ja poika viihtyikin monta tuntia kerralla puuhapöydän ääressä. Yuikosta ja Fumihikosta oli hauskaa seurata, miten pojan palikka rakennelmat kasvoivat koko ajan ja lopulta sortuivat joko itsestään tai rakentajansa toimesta.

Photobucket

Muutenkin Yuiko ja Fumihiko nauttivat viettää vapaa-aikaansa yläkerran aulan sohvalla katsoen lastensa leikkejä. Joskus he myös juttelivat ja katsoivat telkkaria, mutta viettivät kuitenkin aikaa keskenään.

Photobucket

Yuji oli innostunut maalaamisesta kuultuaan, että taulut pystyi myymään jollekin vanhukselle ja samalla sai tienattua hieman taskurahaa. Varsinaisesti poika ei ollut kuitenkaan kiinnostunut taiteesta, kunhan teki sillä itselleen rahaa.

****

****

Photobucket

Yuiko huomasi pian nauttivansa lastenhoidosta. Varsinkin siitä, kuinka Riya aamuisin kitisi äitiään luokse päästäkseen pois kehdosta puuhapöytänsä ääreen.

Photobucket

Iltaisin töiden jälkeen brunette kokeili opetus taitojaan ja alkoi harjoitella taaperonsa kanssa kävelemistä. Fumihiko katsoi sohvalta kaksikon menoa, jutellen samalla maalaustelineen luona olevalle Yujille.

****

****

Photobucket

Yhtenä iltana, muiden ollessa jo nukkumassa, Yuri kipusi portaat ylös päästäkseen pelaamaan shakkia. Portaiden yläpäässä häntä kuitenkin odotti jotain odottamatonta. Vanha rouva oli huutaa pelosta nähdessään kahden naisen keinuttelevan lanteitaan vähissä vaatteissa. Pian naisen eteen ilmestyi myös harmaa kaapuinen hahmo viikatteen kanssa.

Photobucket

Kumea ääni kertoi Yurin aika tulleen, mutta vanhus vain silmäili epäilevästi hahmoa, miettien samalla, mikä pervo se tuokin oli. Ulkonäkö sopisi hyvin kuolemalle, mutta kaulassa roikkuvat kukat näyttivät oudoilta.

Photobucket

Hahmon tarjotessa juomaa Yurin mielenkiinto heräsi ja hän kuunteli kertomusta paremmasta paikasta. Kuolema, joksi vanhus oli pienen pähkäilyn jälkeen todennut hahmon olevan, kertoi, ettei siellä paremmassa paikassa ollut krapulaa.

Photobucket

Matkalaukku oli ilmestynyt tyhjästä Yurin viereen ja vanhus asteli Kuoleman kanssa pois perheensä luota paikkaan, missä hän saattoi juoda niin paljon eikä kärsinyt krapulasta.

****

****

Photobucket

Yurin kuoleman jälkeen tuntui, että jotain puuttui talosta. Menetystä surtiin, kunnes Yuiko sai jälleen huomata olevansa raskaana. Suru vaihtui onneen, ainakin bruneten ja Fumihikon osalta. Riya oli vielä liian pieni ymmärtääkseen isoäitinsä poismenoa, Yuji suri aikansa, mutta keskittyi pian taas taskurahan hankkimiseen.  Ainoastaan Izumi suri vaimonsa kuolemaa vauvauutisesta huolimatta.

****

Photobucket

Yujin ollessa koulussa ja Riyan päiväunilla saivat Yuiko ja Fumihiko hieman aikaa huvitella. Izumi oli huoneessaan lukemassa, eikä kuullut tyttärensä ja vävynsä yliopiston aikaisia kannustushuutoja.

Photobucket

Ehkä vielä onnekkaampi mies sai olla, ettei nähnyt kannustushuudon tanssia, minkä Yuiko ja Fumihiko muistivat ulkoa vielä monen vuoden jälkeenkin. 

Photobucket

Kauaan he eivät kuitenkaan ehtineet huvitella, kun Riya alkoi huutamaan vanhempiaan päästäkseen pois kehdosta. Yuiko puki poikansa arkivaatteisiin ja laski lattialle, jolloin tämä päätti taapertaa heti puuhapöydän ääreen.

****

****

Photobucket

Kuukausien kuluessa Izumi alkoi kyllästyä yksinäisyyteen ja vietti aikaa yläkerran aulassa pleikkaria pelaten. Yuiko oli hieman huolissaan isästään, muttei uskaltanut puhua asiasta miehen itsensä kanssa. Viime kerralla Izumi oli alkanut raivoamaan siitä, ettei hän ollut mikään pikku lapsi.

Photobucket

Yuji alkoi etääntyä vaaristaan, sillä miehen ailahtelevainen mielentila otti poikaa useasti pattiin. Taskurahojen hankkiminen oli yhä käynnissä ja poika jätti muun perheensä ulkopuolelle. Yuiko alkoi todella pelätä esikoisensa murrosikä aikaa.

****

****

Photobucket

Kolmas raskaus oli brunetelle helpompaa kuin kaksi aikaisempaa. Sillä kertaa hän jäi myös aikaisemmin äitiyslomalle, laki-asiat eivät voineet häntä vähempää kiinnostaa. Fumihiko ahersi töittensä parissa, muistaen kuitenkin viettää aikaa perheensä kanssa.

Photobucket

Vapaa-ajasta tosin vaadittiin hetkiä kodin kunnostamiseen, kuten suihkujen korjaamiseen. Blondista tuntui, että koko ajan joku oli rikki ja mies purkikin turhautumistaan vuotavaan suihkuun. Yuiko ei vaivautunut sanomaan, että esineen hakkaaminen tuskin parantaisi sen korjaamista.

Photobucket

Yurin perintörahojen ansiosta perheellä oli varaa ottaa hovimestari palvelukseensa. Tosin heti ensimmäisenä päivänä Fumihiko ja Yuiko saivat kokea olevansa tyytymättömiä mieheen. Pari ensimmäistä tuntia tämä oli vain seisonut eteisessä, vaikka töitä olisi ollut paljon tehtävänä. Sitten mies oli päättänyt mennä hoitamaan hieman puutarhaa ja olin todennut samalla helpommaksi uida uima-altaan läpi kuin kiertää se pensas aitojen luokse. Koko loppupäivän hovimestari olikin sitten kulkenut talossa rumilla uimahousuillaan.

Photobucket

Tyytymättömyys hovimestaria kohtaan ei kuitenkaan pilannut Fumihikon onnea silittäessä Yuikon vauvamahaa. Aviopari arvuuttelivatkin, kumpi sieltä mahtaisi tulla. Yuiko toivoi tyttöä kahden pojan jälkeen, mutta Fumihiko oli varma, että he saisivat kolmannen pojan.

****

****

Photobucket

Yuiko alkoi heräillä raskautensa loppuvaiheilla aikaisin aamusta. Sisällä kun ei ollut hirveästi hommia, eikä lapsia viitsinyt vielä herättää, päätti brunette mennä hoitamaan pihan kasveja. Pensaat olivat päässeet vähän villiintymään ja joutilaana ollessaan Yuiko päätti tarttua puutarha saksiin.

Photobucket

Fumihiko ja Izumi heräsivät vähän myöhemmin ja nauttivat aamiaista yhdessä, katsellen välillä olohuoneen ikkunoista Yuikon touhua pihalla.

****

****

Photobucket

Pitkän odotuksen jälkeen Yuiko sai jälleen kannatella käsivarsillaan kolmatta poikalastaan Eijiä. Poika oli perinyt hyvin paljon vaariaan, sillä iho ja hiusten väri olivat Izumilta peräisin. Yuiko oli onnensa kukkuloilla, vaikka kolmas lapsi aiheutti lisää työtä. Vanhempien onneksi Izumi oli kuitenkin eläkkeellä ja Riya menisi pian ensimmäiselle luokalle.

****

****

Photobucket

Riyan aloitettua koulun sai Izumi opettaa lapsenlapselleen shakkipelin saloja. Poika oli nopea oppimaan, aivan kuten isoveljensä Yujikin. Tosin eiväthän Yuiko ja Fumihikokaan mitään tyhmiä olleet, mutta sen harmaa hiuksinen tiesi, että hänen tyttärensä pojat tulisivat pärjäämään loistavin arvosanoin koulusta.

****

Photobucket

Myös Yuji oli kasvanut ja aloittanut yläkoulun. Enää esikoinen ei seisonut maalaustelineen edessä, vaan oli syventynyt muihin asioihin. Ja ainakaan toistaiseksi Yujin kanssa ei tullut ongelmia.

Photobucket

Veljekset tulivat hyvin juttuun ja he viettivät usein aikaa koulun jälkeen shakkia pelaten. Fumihiko tosin uskoi, että kunhan Yuji olisi saanut uusia kavereita ja se pelätty murrosikä alkaisi, niin ei poikaa enää saisi pysymään kotona shakkilaudan ääressä.

****

****

****

Photobucket

Eipä ole muuten aikaisemmin käynyt niin, että lapsi saavuttaa platinamielialan loppuajakseen... :o

****

Tämänkin osan sain nyt julkaistua photarin temppuilujen jälkeen.