Kuten varmaan huomasitte, tässä ei ole otsikkokuvaa, koska unohdin sen. Ja tämä osa on vähän kuin esittely osa tai joku sellainen...

Lukemisen iloa!

****

****

****

Photobucket

Koneen naputtelua kuului melko hiljaisesta toimistohuoneesta. Kiinteistövälittäjä Jay kirjoitti koneellaan asioita muistiin ja vilkaisi kelloa välillä. Hänen vanhempi kollega oli myöhässä, ellei tämä sitten ollut unohtanut ilmoittaa olevansa sairas.

Photobucket

Jayn oikealla puolella istui Katy, häntä muutaman vuotta vanhempi nainen. Naisella oli paha riippuvuus kahvia kohtaan, mikä teki hyvin selväksi kädessä oleva kahvi muki ja toinen muki pöydällä papereiden päällä. Katy luki uutisia koneeltaan ja aloittaisi sitten vasta työnsä.

Photobucket

Ovi aukesi ja molemmat kiinteistövälittäjät nostivat katseensa tulijaa. Nuori, mustahiuksinen nainen käveli korkokenkien kopistessa lattia vasten Jayn pöydän eteen.

Photobucket

Jay lopetti muistiinpanojensa kirjoittamisen ja kehotti naista istumaan. Katy jatkoi uutisten lukemista välittämättä sen enempää asiakkaasta.

Photobucket

Nainen laski pienen käsilaukkunsa pöydälle ja istahti tuolille Jayn pöydän eteen.

”Asuntoa vailla?” Jay kysyi heidän esittäydyttyään toisilleen. Nainen nyökkäsi ja Jay nousi ylös tuoliltaan.

Photobucket

Jay kysyi asiakkaaltaan hieman, minkälaista taloa tämä kaipaisi. Vastaus oli lyhyt: Omakotitalo ja mielellään edullinen.

”Tulit oikeaan paikkaan. Meillä on monia omakotitaloja edullisesti myytävänä”, Jay esitelmöi naiselle.

”Talon ei tarvitse olla kovinkaan suuri, pienikin käy. Tonttia saa olla, jotta laajentaminen onnistuisi myöhemmin, ja mielellään heti muutto valmiina”.

Photobucket

”Minulla on teille juuri sopiva talo esitettävänä. Pieni, suuri tonttia laajentamista varten ja heti muutto valmiina”, Jay sanoi ja sai naisen hymyilemään. Mies siirtyi hetkeksi koneensa taakse, näpytteli ja siirtyi sitten nurkassa olevien laatikoiden luokse.

Photobucket

Hän kaivoi laatikoita samalla kun tulostin työnsi paperia ulos koneesta. Hänellä oli tuuria, jos hän saisi talon Tsukimurasta, hyvin erikoisesta kaupungista.

Photobucket

”Tässä olisi sen talon ja tontin tiedot. Hintakaan ei ole kovin paha ja laajentaminen onnistuu hyvin. Talo ei ole ihan keskustassa, mutta kauppoihin ei ole kuitenkaan kovinkaan suurta matkaa. Haluatteko käydä katsomassa taloa?”

”Ei tarvitse, en jaksa enää ravata jokaista taloa katsomassa. Tämä kelpaa minulle”.

”Hinta näkyy tuossa ja nimi tuohon”, Jay sanoi ja ojensi paperit asiakkaalleen.

Photobucket

Nainen kirjoitti paperit ja sopi Jayn kanssa maksusta, jonka hän sai hoidettua heti alta pois.

”Tässä on osoite, voitte mennä nyt katsomaan uutta kotianne”, Jay sanoi ja näytti siltä, kuin yrittäisi pitää virnistyksen poissa kasvoiltaan.

Photobucket

”Oli mukava asioida kanssanne, neiti. Te ette turhia jahkaillut”, Jay sanoi ja puristi naisen kättä. Mustahiuksinen väläytti hymyn ja kiitti kiinteistövälittäjää ja poistui ulos odottamaan taksia talon osoite kirjoitettuna lapulle, jota hän piti käsissään.

Photobucket

Jay ei ehtinyt edes istahtamaan, kun ovi aukesi uudestaan ja Sue, hänen vanhempi kollegansa, astui sisään.

”Täällä näytti olevan äsken asiakas”, Sue tokaisi ja sai kaksi nuorempaa naurahtamaan. Katy oli noussut paikaltaan etsiäkseen jonkun kansion hyllystä.

Photobucket

”Jay sai myytyä sen ison tontin, jossa on se pieni talo jollekin nuorelle hölmölle naiselle”, Katy sanoi virnistäen.

”Eikä hän halunnut edes käydä katsomassa sitä etukäteen”, Jay jatkoi virnistäen hänkin.

Photobucket

”Voi raukkaa…”

****

Photobucket

Taksi tuli nopeammin, mitä mustahiuksinen oli odottanut. Hän ojensi osoitelapun kuskille ja sulki oven. Kuski katsoi naista hieman ihmeissään, kuin varmistaen tämän olevan tosissaan ja painoi sitten kaasua.

Photobucket

Maisemat muuttuivat ja keskusta jäi taakse. Nainen rypisti hieman kulmiaan, kuinka kaukana hänen uusi kotinsa mahtoi olla.

Photobucket

Lopulta taksi pysähtyi pienen, hieman kärsineen näköisen talon eteen. Mustahiuksinen varmisti kuskilta, että osoite todella oli oikea. Varmistuksen saatuaan kuski ajoi pois paikalta jättäen mustahiuksisen seisomaan yksin pihalle. Talo näytti enemmänkin mökiltä ja tonttiakin näytti olevan ihan reippaasti.

Photobucket

Nainen huokaisi syvään.

”Et ajatellut taaskaan loppuun asti, Yuri Amori”, hän sanoi hiljaa itselleen ja lähti kävelemään sisälle mökkiinsä.

****

****

****

A) Tuskin kukaan ihminen mene ja osta taloa ensin katsomatta sitä, mutta Yuri on nyt tyhmä.

B) En oikeasti tiedä, miten kiinteistövälittäjät toimii, en ole edes tavannut sellaisia, mutta Jay ja hänen työtoverinsa ovat kieroja.

Mitä muuten piditte tästä?