Photobucket

****

****

****

Photobucket

Yuiko istui avopuolisonsa sylissä yläkerran aulan sohvalla. Seinän takana heidän esikoisensa oli nukkumassa, mikä tarkoitti tuoreille vanhemmille hieman omaa aikaa toisilleen. Yuikoa ei juurikaan kiinnostanut jäädä äitiyslomalle, sillä hänellä oli kiinni töissään niin paljon. Hän olikin päättänyt käydä töissään aina silloin, kun jollain muulla perheen jäsenellä olisi vapaapäivä.

Photobucket

Fumihiko olisi itse mielellään jäänyt kotiin lapsen kanssa. Mutta hän oli saanut juuri parempia töitä itselleen ja yleni ihan mukavaa tahtia kohti parempia tuloja, joten kotiin jääminen ei olisi ollut kannattavaa.

****

Photobucket

Yuri ei innostunut kovastikaan tyttärensä ajatuksesta käydä töissä aina kuin mahdollista, kun tätä olisi tarvittu kotona. Vanhus yritti ajatella kuopuksensa vasta totuttelevan vanhemmuuteen, mutta silti sekä Yurin että Izumin oli todettava, että Yuiko ei ollut vastannut heidän odotuksiaan hyvästä äidistä.

Photobucket

Hieman happamin ilmein Yurin oli myönnettävä, että Fumihiko omistautui pojalleen täysin. Kaikki ylimääräiset minuutit mies käytti lapsensa hoitamiseen, vaikka blondilla olisi ollut muutakin tekemistä töihinsä liittyen.

Photobucket

Nuori mies oli myös muutamaan otteeseen kysynyt anopiltansa mielipiteitä lasten hoidossa. Olihan Fumihiko toki lukenut lastenhoito kirjoja, mutta hän halusi tietää myös Yurin mielipiteen, olihan tämä kuitenkin kasvattanut kaksi lasta kelpo kansalaisiksi.

****

Photobucket

Izumi oli sivusta huomannut, kuinka hänen vaimonsa ja Fumihikon erimielisyydet alkoivat pikku hiljaa kadota ja talon ilmapiiri muuttui koko ajan paremmaksi ja paremmaksi.

Photobucket

Mies pisti äsken lukemansa kirja hyllyyn ja suunnisti askeleensa kohti yläkertaa. Hän tutkaili hyllyssä olevia kirjoja, muttei ottanut enää yhtäkään käteen. Izumi oli lähes kaikki kirjat, mitä heillä oli ja mies kaipaili uutta luettavaa. Mutta ennekuin hän voisi paneutua siihen asiaan tarkemmin, niin Yujin vaipat pitäisi vaihtaa.

Photobucket

Lapsi oli rauhallinen tapaus, jopa rauhallisempi kuin mitä Ryo tai Yuiko olivat olleet. Asiat hoitui paljon nopeammin myös kokemuksen ansiosta ja Izumi oli hieman tyytyväinen voidessaan aina välillä opastaa nuorempia asioissa.

Photobucket

Hänen tyttärenpoikansa oli perinyt Yuikon ihon ja tummat kulmakarvat näyttivät olevan Yurilta. Pojan silmät olivat vihreät, mistä tunnisti Fumihikon olevan lapsen isä.

****

Photobucket

Illalla Fumihiko vietti aikaa Yujin kanssa. Pikkuinen lapsi nauroi iloisena blondin nostellessa tätä korkealle. Fumihiko kuitenkin varoi tiputtamasta poikaansa tai kopauttamasta tätä kattolamppuun.

Photobucket

Kyllä Blondia hieman harmitti, ettei Yuiko viettänyt juuri yhtään aikaa Yujin kanssa. Syytä tähän Fumihiko ei tiennyt. Johtuiko se siitä, että Yuji oli poika eikä tyttö, vai oliko työ tällä hetkellä paljon tärkeämpi kuin oma lapsi.

 Photobucket

Myöhäisillan televisio ohjelmien alkaessa Izumi yllättyi saadessaan seurakseen sekä Yurin että Fumihikon. Ja ne kaksi pystyivät jopa keskustelemaan asialliseen sävyyn piikittelemättä toisiaan kertaakaan. Edistys oli tapahtunut.

****

****

Photobucket

Yuri myönsi pikku hiljaa paremmin ja paremmin, että Fumihiko oli hyvä isä ja juuri oikea Yujille. Yuiko taisi sittenkin tietää, minkälaisen miehen kanssa oli alkanut seurustella. Vanhaa naista vähän kadutti hänen aikaisempi käyttäytyminen blondia kohtaan.

Photobucket

Kun Fumihikon oli aika lähteä töihin, jäivät vanhukset pitämään kotia pystyssä. Yuikolla oli jo työvuoro alkanut aikaisemmin ja Yuri puhuikin miehelleen vähän harmistuneena siitä, kuinka heidän tyttärensä ei osallistunut lapsen kasvatukseen. Liekö vielä kertaakaan vaihtanut edes vaippoja.

****

****

Photobucket

Oli Yujin syntymäpäivien aika ja isovanhempien harmistukseksi Fumihikolla ja Yuikolla oli töitä juuri siihen aikaa. Blondi olisi kyllä mielellään jäänyt kotiin juhlimaan poikansa synttäreitä, mutta rahan tarve pakotti tämän kuitenkin töihin.

Photobucket

Fumihiko ei voinut uskoa, miten Yuji oli kasvanut. Poika oli kova hymyilemään ja tottelevainen. Harvoin tämä oli kitisemässä ja itkemässä.

Photobucket

Yötkin Yuji nukkui sikeästi ja vain harvoin tämä heräsi niin keskellä yötä.

****

****

Photobucket

Pojan kasvatus jatkoi samaan tapaan kuin ensimmäinenkin vuosi. Izumi ja Yuri hoitivat silloin kun nuoremmilla oli töitä tai opiskelivat.

Photobucket

Fumihikoa ei kyllä opiskelut kiinnostanut, kun Yujia piti opettaa kävelemään. Keittiössä oli parhaiten tilaa ja siellä mies sitten poikaansa opettikin ottamaan ensiaskeleet.

Photobucket

Tuli onnistumisia.

Photobucket

Ja välillä Yuji ei halunnutkaan kävellä isänsä luokse, vaan konttasi mielummin.

Photobucket

Yurikin katseli mielellään lapsenlapsensa opettelemista. Fumihiko oli oikea henkilö siihen hommaan, hän oli nuori, joka jaksoi kumarrella ja hänellä riitti myös kärsivällisyyttä lapsen kanssa.

Photobucket

Yuri näki selvästi, kuinka paljon Fumihiko rakasti poikaansa ja toivoi Yuikonkin jättävän työnsä vähäksi aikaa sivummalle, ettei menettäisi liikaa aikaa Yujin kanssa.

Photobucket

Izumi oli päättänyt lisätä kirjahyllyn kokoelmaa omilla tuotoksillaan ja ensimmäisen kirjan hän omisti Yujille, jolle hän sen tavallaan tekikin. Kirja sisälsi kolme lyhyttä lasten tarinaa. Brunette toivoi kirjansa olevan jymymenestys.

Photobucket

Yuikon sosiaalinen elämä oli hieman kärsimässä, kun nainen vain opiskeli, nukkui ja kävi töissä. Ei hänellä ollut aikaa oikein muuhun, kuten shoppailuun ystävien kanssa. Edes miehensä kanssa nainen ei ollut jutellut hirveästi.

****

****

Photobucket

Yhtenä aamuna, kun Fumihiko oli syömässä hyvinkin terveellistä aamupalaa, asteli Yuri ruokailutilaan. Blondi pystyi tunnistamaan tulijan askelista ja hänestä Yuikolla ja Yurilla oli erilainen rytmi kävelemisessä.

Photobucket

Yuri ei sanonut mitään, käveli vain pöydän toiselle puolelle. Fumihikokaan ei sanonut mitään, jatkoi vain räiskäleidensä syömistä. Vanhempi nainen otti tuolin alleen ja istahti blondin eteen.

Photobucket

”Kuule, olen pahoillani siitä ajasta, ennen kuin Yuji syntyi”, Yuri aloitti ja hymyili lempeästi miehelle. Fumihiko nielaisi suussaan olevan ruuan ja suostui Yurin ehdotukseen aloittaa puhtaalta pöydältä.

”Meille kaikille on varmasti helpompi, jos tulemme toimeen”, Yuri sanoi ja Fumihikon naurahtamaan ja myöntämään olevansa myös samaa mieltä.

Photobucket

Kaksikon puheenaihe kääntyi pian Yuikoon, kun Yuri kysyi, oliko hänen tyttärensä viettänyt kuinka paljon aikaa Yujin kanssa.

”No tuota, hänhän on ollut enemmän töissä kuin kotona, joten tuskin Yuiko on ehtinyt olemaan hirveästi Yujin kanssa”, Fumihiko vastasi ja Yuri nyökytteli päätään apeana.

Photobucket

Yuri näki tyttärensä ainoastaan sohvalla istumassa kirja nenän edessä, muuten tämä oli joko nukkumassa töissä. Vanhempi nainen pelkäsi, ettei Yuji tunnistaisi pian omaa äitiään, sillä eihän brunette ollut osallistunut mitenkään lapsen kasvatukseen.

Photobucket

Mustahiuksinen, joissa tosin alkoi jo olla harmaita haituvia, ei voinut olla välillä miettimättä, miksi Yuiko ja Fumihiko olivat halunneet lasta, jos tämän kasvatus jäi suurimmaksi osaksi blondin vastuulle. Yuiko oli kuitenkin vaikuttanut tyytyväiseltä raskaana ollessaan, eikä kertaakaan valittanut mistään.

Photobucket

Yuri pelkäsi myös niitä päiviä, jolloin hänellä, Fumihikolla ja Izumilla oli töitä, mutta Yuikolla vapaata. Brunette oli vakuutellut pärjäävänsä pojan kanssa kahdestaan, ettei lasten hoitajaa tarvinnut palkata, mutta vanhempi nainen ei voinut olla huolehtimatta lapsenlapsestaan.

Photobucket

Kysymyksessä oli kuitenkin muutama tunti, mutta sinä aikana Yuiko oli ehtinyt mulkaista ympäriinsä taapertelevaa poikaansa muutaman kerran. Sen jälkeen, kun Fumihiko oli opettanut Yujin kävelemään, ei lapsi ollut malttanut pysyä enää aloillaan.

Photobucket

Muutaman kerran ravattuaan ympäri alakertaa Yuiko malttoi pistää kirjansa sivuun hetkeksi ja ojentaa lapselleen tuttipullon, josta tämä voisi täyttää mahansa.

Photobucket

Ja kerran kun kirja oli pistetty sivuun, jaksoi brunette soittaa samalla myös muutamalle ystävälleen ajan kuluksi ja kysellä kuulumisia.

****

Photobucket

Töistä päästessään Fumihiko oli toivonut saavansa ensin syödä ja vaihtaa työvaatteensa arkiasuun, mutta joutuikin sen sijaan kylvettämään Yujin, kun Yuiko istui taas vaihteeksi sohvalla oiskelemassa.

Photobucket

Izumikin pääsi heti töistä tultuaan kotitöihin. Vessanpytty oli tukkeutunut ja jonkunhan sen tukoksen täytyi poistaa. Lattiakin lainehti vedestä ja miehen housun lahkeet kastuivat hieman.

Photobucket

Iltaa kohti Fumihiko istui jälleen kerran Yujin huoneessa, tällä kertaa opettamassa poikaa puhumaan. Lapsi oli kuitenkin kiinnostunut nenänsä kaivamisesta ja sen sisällöstä, mutta blondi ei luovuttanut opettamista.

****

****

Photobucket

Kesän koittaessa kuumempana kuin koskaan ennen sai Yuikon jättämään kirjat sivuun ja viettämään enemmän aikaa perheensä kanssa. Hän ja Yuri olivat erityisen herkkiä saamaan lämpöhalvauksia ja miehet saivat olla koko ajan heittämässä vettä vaimojensa päälle. Illalla ilman viiletessä Izumi, joka kesti Yujin kanssa kaikkein parhaiten lämmön, leikkivät yläkerrassa, kun taas olohuoneessa Yuri ja Fumihiko pelasivat pleikkarilla Yuikon katsoessa vierestä.

Photobucket

Kuumien kesäpäivinä Yuji joutui viettämään enemmän aikaa yksin kuin aikaisemmin. Johtuen aikuisten huonosta sietokyvystä kuumaa ilmaa kohtaan.

****

****

Photobucket

Fumihikon onneksi ilma kuitenkin alkoi viilentyä, kun syksyä kohti mentiin ja oli aika juhlia.

”Tänään isä ja äiti menevät sitten naimisiin”, blondi selitti pojalleen puettuaan tämän siistimpiin vaatteisiin.

****

Photobucket

Yuri ja Izumi huolehtivat tarjoilusta ja että kaikki olivat paikoillaan, kun vieraat saapuisivat. Fumihiko ja Yuiko olivat kumpikin eri huoneissa siistiytymässä häitään varten. Yuji oli jo tuotu pihalle odottamaan ja isovanhemmat saivat välillä tarkistaa, että poika oli pysynyt paikoillaan.

Photobucket

Juhlat alkoivat, vaikkei kaikki vieraat olleetkaan tulleet istumaan paikoilleen. Se ei kuitenkaan Fumihikoa ja Yuikoa haitannut, he vannoivat valansa toisilleen.

Photobucket

Yuri oli hieman pettynyt kutsuvieraisiin, joita ei näyttänyt kiinnostavan katsoa tulevaa avioparia. Yujikaan ei ollut kiinnostunut kuuntelemaan vanhempiensa rakkauden tunnustuksia, vaan kaiveli nenäänsä koko seremonian ajan.

Photobucket

Sormukset vaihdettiin ja ne harvat vieraat, jotka istuivat paikoillaan, nousivat ylös ja taputtivat vastanaineille.

Photobucket

Photobucket

Hääseremonian loputtua Yuri ja Fumihiko siirtyi kakkupöydän eteen ja brunette leikkasi isosta hääkakusta palasen, josta antoi miehensä maistaa.

Photobucket

Muiden vieraiden siirtyessä myös ottamaan kakkua ja muita herkkuja, mitä oli tarjolla, kumartui Yuri Yujin eteen ja otti pojan syliin. Hän kanniskeli lasta, kunnes Fumihiko oli saanut syötyä.

Photobucket

Blondi tuli ottamaan Yujin Yurilta, jotta tämäkin pääsisi nauttimaan pöydän antimista. Poika näytti tyytyväiseltä päästessään isänsä syliin. Fumihiko lähti kiertelemään poika sylissään ympäri pihaa, tervehtien välillä juhla vieraita.

Photobucket

Izumi oli saanut tehtäväkseen kerätä lautaset ja viedä tiskiin. Riho seisoi sivummalla eikä näyttänyt oikein tietävän, pitäisikö hänen mennä ottamaan ruokaa vai etsiä Ryo muiden vieraiden joukosta. Vai pitäisikö naisen sittenkin yrittää jutella Yuikolle.

Photobucket

Yuiko yritti jutella vieraille, erityisesti Riholle, mutta juttu ei tahtonut luistaa ja pian tuore morsian kiinnitti huomionsa kynsiinsä. Rihokin näytti olevan omissa maailmoissaan, eikä huomannut Yuikon siirtävän mielenkiintonsa käsiinsä.

Photobucket

Limusiini tuli hakemaan vastanaineita viedäkseen nämä yöksi hotelliin, mistä heille oli sviitti varattu. Yuikolla oli vain vaikeuksia päästä autoon mekkonsa helman takia, joka meinasi jäädä oven väliin.

Photobucket

Yuri kantoi lapsenlapsensa yläkertaa tämän kehtoon, suukotti otsaa ja toivotti hyvät yöt. Sinä yönä vanha rouva meni nukkumaan tyttärensä ja tämän miehen sänkyyn, lähelle Yujia, vain kuullakseen, milloin tämä herää.

****

****

****

Siinä oli sitten kasi osa. Jostain syystä toi hääkohtaus oli vaikea kirjoittaa...