Photobucket

Tämän osan julkaiseminen tuntui olevan kovakin työ... Mutta nyt se on kuitenkin täällä teidän luettavananne. Tämän osan loppu myös tuntuu jotenkin töksähtävän, mutta toivottavast ise ei hirveästi haittaa... 

****

****

****

****

Photobucket

Teruya istui Azusan kanssa sohvalla telkkaria katsellen. Tai oikeastaan vain Azusa katseli, mutta Teruya piti seuraa vieressä kirjaa lukien. Kyllä hän aina sivusilmällä vilkuili telkkaria, mutta hän ei ollut kovinkaan kiinnostanut sarjasta, missä etsittiin oikeaa poikaystävää.

Photobucket

Azusa puolestaan oli hyvinkin kiinnostunut sarjasta ja toivoi ohjelmaa katsoessaan olevansa myös joskus tulevaisuudessa julkkis, joka voisi tehdä omia tv-sarjoja. Hän saisi siitä paljon rahaa ja Azusa voisi ostaa itselleen ison kartanon rannalta. Se oli nuoren tytön salainen haave.

****

****

Photobucket

Teruya oli kohonnut melko korkealle asemaan tieteiden parissa ja pääsi töistä kotiin samoihin aikoihin Azusan kanssa. Silloin tyttö sai heti läksyjen jälkeen vasta tehtyä ruokaa, eikä hänen tarvinnut kaivella jääkaappia eilisten ruokien toivossa. Isovanhemmat söivät nykyään yllättävän paljon.

Photobucket

Hatomikin oli alkanut syödä enemmän huomattuaan olevansa raskaana ja usein iltaisin punapää joutui tekemään itselleen vielä ylimääräisen ruoka-annoksen. Ruuantähteet säästettiin seuraavalle päivälle isovanhemmille ja Azusalle, jos Teruya ei ehtinyt tehdä ruokaa tytölleen.

****

Photobucket

Servottaren onnekseen Azusa oli hyvin siisti tyttö, isäänsä tullut, ja siivosi aina likaiset astiat pöydältä. Eiko ja Godo unohtivat usein viedä astiansa tiskikoneeseen, alkoivat olla jo sen verran vanhuudenhöperöitä.

****

****

Photobucket

Vaikka Hatomi oli raskaana ja lapsi oli hyvin toivottu, halusi punapää silti käydä vielä pari kertaa töissään ennen äitiyslomalle siirtymistä. Hatomi työskenteli tiedustelupalvelussa ja hänellä oli työn alla niin herkullinen juttu, ettei nuori nainen olisi millään malttanut jättää sitä kolleegoilleen.

****

Photobucket

Azusa nautti lapsuudestaan täysin siemauksin ja viihtyi päivät pitkät liukumäen ja kiipeilytelineen luona. Kohottihan se kuntoakin samalla, mutta tytön mielessä oli vain mitä eriskummalliset leikit. Azusalla oli hyvin vilkas mielikuvitus, mikä sai tytön siksi viihtymään ulkona. Kavereitakaan hänellä ei ollut, mutta ainakaan toistaiseksi häntä asia näyttänyt häiritsevän.

****

Photobucket

Azusa saattoi joskus yölläkin livahtaa ulos leikkimään, kun ei saanut enää unta. Silloin yleensä myös Servotar siirtyi myös pihatöihin, jotta saattoi vahtia tyttöä.

****

Photobucket

Godo ja Eiko kuluttivat paljon sohvaa katsoen urheilukanavaa. Hatomi oli erehtynyt istumaan heidän väliinsä lukemaan kirjaa, eikä oikein pystynyt keskittymään, kun vanhukset höpöttivät koko ajan mitä sattui.

****

****

Photobucket

Lopulta Hatomin maha asukki suostui syntymään ja punapää oli hyvin helpottunut saadessaan terveen tyttövauvan syliinsä. Hän valitteli Teruyalle, kuinka selkään oli sattunut viimeisillä viikoilla ja mies ymmärsi vaimoaan täydellisesti. Hatomin ja Teruyan esikoinen nimettiin Emiriksi, tyttö peri äitinsä lähes mustat silmät, mutta isänsä hiusten värin ja tumman ihon.

Photobucket

Azusa ei oikein tiennyt, miten suhtautua pikkusisareensa. Vanhemmat hössöttivät vauvan ympärillä ja Azusa ei saanut enää niin paljon huomiota kuin mihin hän oli tottunut. Tyttö siirtyi joskus yläkertaan pelaamaan shakkia siinä toivossa, että väsyneet aikuiset liittyisivät hänen seuraansa tai muuten huomioisivat häntä.

****

Photobucket

Teruya oli päässyt professoriksi ja toi joskus työkavereitaan töistä kotiin. Hän kasvatti sosiaalista verkkoaan, mikä oli jäänyt viimeaikoina hieman vähiin. Kauhean montaa ystävää mies ei omistanut.

****

Photobucket

Azusa oli viimein saanut Hatomista peli seuraa, kun punapää oli saanut Emirin nukutettua. Nainen olisi itsekin mieluusti mennyt nukkumaan, mutta Azusa oli suorastaan kerjännyt huomiota, eikä sitä ollut voinut ohittaa.

Photobucket

Pelaamisesta ei kyllä meinannut tulla mitään, kun Azusa huijasi koko ajan ja Hatomi ei jaksanut pitää silmiään tarkkaavaisina auki. Läheni kello jo kymmentä ja heidän molempien olisi hyvä mennä jo pehkuihin. Azusa kuitenkin vaati, että peli pelattaisiin loppuun ja Hatomi joutui armollisesti suostumaan.

****

****

Photobucket

Kuukausien kuluessa arki alkoi pikkuisen tasaantua ja Azusa ei tuntenut oloaan enää niin ulkopuoliseksi kuin silloin kun Emiri syntyi. Joskus aamuisin tyttö oli auttamassa Hatomia aamupalan valmistuksessa. Kyllähän punapään vähäinen yövaatetus sai tytön hieman ihmettelemään, mutta ehkä yläkerrassa oli kuumempi kuin kellarikerroksessa.

Photobucket

Servotar oli jättänyt enemmän kotitöitä muun perheen ja kotiapulaisen vastuulle ja oli itse syventynyt muun homman pariin. Robotti nikkaroi päivät pitkät jotain pöytänsä ääressä ja unohti samalla muun maailman ympäriltään.

****

Photobucket

Azusan koulu menestyi ihan hyvin, tyttö toi kauan kaipailemansa kympin todistuksen kotiin ja sai Godolta hieman taskurahaa siitä hyvästä. Tai sitten vanha mies halusi maalata rauhassa ilman tytön iloista kiljahtelua. Kummin vain, Azusa oli hyvin tyytyväinen saadessaan rahaa käteen.

Photobucket

Teruyakin oli viettänyt suurimman osan vapaapäivästään balettitangon luona muistellen kauan sitten opettelemiaan askeleita. Hänellä ei ole ollut pitkiin aikoihin aikaa harrastaa tanssia, joka sai hänet aina ennen rentoutumaan arjen stressistä.

****

****

Photobucket

Jälleen kerran vuosi kului nopeasti ja Emiri sai isänsä avustuksella puhaltaa ensimmäiset kynttilänsä kakun päältä.

****

Photobucket

Teruya oli hieman helpottunut, että Emirin vauva aika oli ohi, vaikka taapero ajasta saattaisi tulla raskaampi. Tyttö oli hyvin vaativa jo heti synnyttyään, joten hänen vanhempansa pelkäsivät hieman tulevaisuutta.

****

PhotobucketPhotobucket

Servotar oli saanut rakennettua lapsille pienen lelurobotin ja Emirihän innostui siitä kovasti. Robotti sai hieman liiankin kovaa kohtelua tytöltä, kun tämä kokeili pieniä hampaitaan lelurobottiin.

Photobucket

Azusa oli katsonut välillä isovanhempiensa kanssa urheilua ja tyttö kiinnostui nopeasti nyrkkeilystä. Hatomi vain ei tiennyt, pitikö siitä, että Azusa harrasti nyrkkeilyä ja katsoi sitä televisiosta. Noin nuoren mieleen oli helppo vaikuttaa ja tyttö voisi alkaa koulussakin käyttäytyä väkivaltaisesti. Teruya oli kuitenkin sitä mieltä, että Azusa sai harrastaa mitä halusi, kunhan se ei vahingoittanut muita.

****

****

Photobucket

Hatomi joutui jättämään huolenaiheensa aina hetkeksi opettaessaan Emiri ottamaan ensiaskeleensa. Punapäästä oli ihana opettaa lapsia ja Emirin riemunkiljahdukset saivat naisen jatkamaan, vaikka selkää alkoi särkeä jatkuva kumartelu.

****

Photobucket

Iltaisin, kun Hatomi ja Teruya olivat molemmat päässeet töistä, vietti perhe yläkerrassa aikaa yhdessä. Vanhemmat lukivat sohvalla kirjoja ja juttelivat lasten kanssa. Emiri leikki puuhapöydän ääressä palikoiden kanssa ja viskeli välillä niitä ympäri huonetta.

Photobucket

Azusa puolestaan yritti soittaa pianoa, vaikkei hän mitään nuoteista ymmärtänyt. Kunhan vain huvikseen paineli koskettimia miten sattui.

****

****

Photobucket

Servotar oli viimein saanut tehtyä sen, mitä hän oli monta kuukautta rakennellut yksikseen. Toisen robotin, vieläpä miespuolisen.

Photobucket

Ehkä Servotar oli alkanut tuntea itsensä yksinäiseksi ja halunnut jotain kaltaisensa seuraa. Mielikuvitusta jälleenkäyttäen Servotar nimesi tulevan kumppaninsa Mr. Servoksi.

Photobucket

Harmi vain, että Mr. Servo ei osannut niin hyvin kaikkia taitoja, mitä Servotar oli oppinut monen vuoden aikana, kuten puutarhan hoitoa. Servotar saikin perehdyttää tulokkaan talon tapoihin, vaikka jutut lentelivät puutarhan hoidosta ruuveihin ja öljyihin.

****

Photobucket

Teruya tuli töistä kotiin ylennyksen kera, hänestä oli vihdoin tullut hullu tiedemies. Vaikkei hän näyttänyt kummaltakaan, ei hullulta eikä tiedemieheltä.

****

****

Photobucket

Azusa täytti vuosia ja tyttö pääsi aloittamaan yläasteen. Vaikka alakoulussa hän oli viihtynyt paremmin yksin kuin suurissa lapsiporukoissa, alkoi teini harjoitella iltaisin karismaansa, jotta hän saisi uusista luokkakavereistaan ystäviä itselleen. Yksin olijoita kiusattiin enemmän yläkoulun puolella kuin alakoulun.

****

Photobucket

Hatomi ja Teruya olivat jälleen saamassa perheen lisäystä. Lapsirakkaat vanhemmat halusivat vielä toisen lapsen, kun Emirikin oli pian kasvamassa isoksi tytöksi ja aloittamassa koulun.

****

****

Photobucket

Kasvamisen myötä Azusa oli rauhoittunut, eikä ollut enää niin mustasukkainen Hatomin ja Teruyan huomiosta, mitä hän oli lapsena ollut. Teini-iän myötä hänelle oli tullut enemmän järkeä päähän ja vapaa-aikanaan tyttö luki kirjoja stipendien toivossa, vaikka mieluummin hän olisi ollut netissä juttelemassa muille ihmisille.

Photobucket

Hatomi jäi tällä kertaa aikaisemmin äitiyslomalle, johtuen ehkä myös siitä, että hän oli myös kohonnut uransa huipulle ja palkkaa tuli mukavasti. Päivät vain sattuivat usein olemaan hyvin pitkäveteisiä, kunnes Hatomi uskaltautui istua vanhan ompelukoneen taakse. Patalapuillehan oli aina käyttöä.

Photobucket

Myös Azusa oli hakenut töitä itselleen ja oli saanut muilta perheenjäseniltä ihmetteleviä katseita työasustaan. Tyttö oli hyvin merihenkinen ja oli saanut alalta töitä itselleen. Uimapuku olisi toki saanut olla toisen värinen, vaaleansininen sointui liian hyvin hänen ihonvärinsä kanssa.

****

****

Photobucket

Emirin syntymäpäivänä koettiin surunhetkiä. Godon oli aika jättää paikkansa maailmassa ja astua Kuoleman kanssa tuonpuoleiseen hula-tyttöjen saattelemana.

****

Photobucket

Emiristä kasvoi nätti tyttö, tuuheilla ja kiharilla hiuksillaan. Eiko epäili lapsenlapsensa näyttävän enemmän Teruyalta kasvaessaan, yhtä kapeakasvoinen kuin isänsä ja isoisänsä.

****

****

Photobucket

Eiko alkoi Godon kuoleman jälkeen haahuila yhä enemmän ja enemmän yöpuvussaan ympäri taloa koko päiväisesti. Servottaren olisi tehnyt mieli käskeä vanhus istumaan sohvalle pois jaloista, mutta ei viitsinyt loukata vanhaa rouvaa. Eihän tämä enää meinannut edes kuullakaan mitään.

Photobucket

Azusa ja Hatomi viettivät iltaa yhdessä yläkerrassa kirjoja lukien, sillä kumpikaan ei jaksanut kuunnella Eikon höpötystä jostain kymmeniä vuosia sitten tapahtuneista asioista, joista kummallakaan ei ollut minkäänlaista käsitystä. Teruya oli töissä ja Emiri leikki yhä puuhapöydän ääressä. Eikolle jäi seurakseen molemmat robotit, joille hän sitten kertoili lapsuuttaan suurperheessä.

****

****

Photobucket

Kuukausien kuluessa ja Hatomin ollessa viimeisillään juhlittiin kahden robotin solmimaa liittoa. Servotar ja Mr. Servo aikoivat mennä naimisiin ihan vain perheen kesken juhlien. Sää suosi juhlijoita ja Servotar sai viimein itselleen kumppanin, mitä hän olikin viimeiset vuodet toivonut.

Photobucket

Jopa Eiko oli vaivautunut pukeutumaan johonkin muuhun asuun kuin yöpukuunsa tullessaan taputtamaan robottien häihin.

Photobucket

Kaikki olivat hyvin tyytyväisiä.

****

****

Photobucket

Häitä suosinut hyvä sää jatkui vielä tyttöjen kesäloman alkaessakin ja Azusa sekä Emiri viettivätkin suurimman osan päivästä uima-altaassa polskuttaen. Vesisokko oli molempien lempi leikki, vaikka kahdestaan se olikin hieman tylsää.

Photobucket

Servotar ei ollut malttanut ottaa pois häissään käyttämäänsä vaaleanpunaista mekkoaan pois, vaan kalasteli se päällään perheen pienestä pihalammesta isoja vonkaleita. Toki robotti varoi likaamasta kallista pukuaan.

****

Photobucket

Hatomi ja Teruya saivat toisen lapsensa kesän alussa ja poikalapsi peri samat piirteet vanhemmiltaan kuin Emirikin. Kuopus nimettiin Daisukeksi ja poika sai olla parin viimeinen lapsi. He eivät kaivanneet suurperhettä.

****

****

Photobucket

Kun kesälomaa oli jäljellä enää pariviikkoa, päätti Hatomi yllättää tytöt ja miehensä varaamalla heille muutaman päivän matkan etelän saarille perheen loma-asunnolle.

Photobucket

Matkaan lähettiin melkein saman tien, kunhan kaikki olivat saaneet kiireesti laukkunsa pakattua.

****

****

Photobucket

Photobucket

Loma-asunto oli ostettu jo monia vuosia sitten, mutta sinne mentiin vasta ensimmäistä kertaa. syynä oli ollut pitkään jatkunut tiukka rahatilanne, joka oli kuitenkin parantunut Hatomin ja Teruyan hyväpalkkaisista ammateista.

Photobucket

Kun laukut saatiin purettua, kiirehti Hatomi nopeasti rannalle ottamaan aurinkoa.

Photobucket

Azusa ja Teruya ryhtyivät punapään viereen rakentamaan hiekkalinnaa, mistä ei kuitenkaan meinannut tulla mitään. Teruya yritti myös välillä kaivella maasta matkamuistoja, mutta ei löytänyt simpukan kuorta enempää.

Photobucket

Emiri oli ainoa, joka uskaltautui mennä mereen pulikoimaan. Aallot olivat melko korkeat, mutta tyttö osasi uida hyvin ja eikä hän kuitenkaan lähtenyt kovin kauaksi rannasta.

Photobucket

Azusa hermostui isänsä kanssa rakentamaan hiekkalinnaansa ja alkoi raivoisasti pomppia rakennelman päällä. Hatomi joutui kuitenkin pian kieltämään tyttöä, sillä punapää sai hiekkaa juuri rasvatulle iholleen.

Photobucket

Teruya rauhoitteli hetken Azusaa, kunnes kaksikko alkoi rakentaa uudestaan linnaa. Nyt vähän kauemmaksi kuin mitä äsken, sillä jos Azusa alkaisi jälleen rikkoa linnan, ei Hatomi saisi ainakaan hiekkaa päälleen.

****

Photobucket

Illalla perhe meni hieman tutkimaan paikkoja ja päätyivät rannalla sijaitsevaan pieneen paikkaan, mistä sai ostettua matkamuistoja ja syödä paikallisia ruokia. Rannalla myös komeili vanha ja laho merirosvoalus.

Photobucket

Azusalla ei ollut kovinkaan suuri nälkä ja hän jäikin myyntikojun luokse juttelemaan paikalliselle myyjälle ja turisteille muun perheen mennessä syömään. Tyttö oli kiinnostunut tutustumaan uusiin ihmisiin ja sai myyjän numeron itselleen, jotta he voisivat pitää jatkossa yhteyttä.

Photobucket

Azusa tutustui myös ikäiseensä turisti tyttöön ja vaikka aluksi heillä ei meinannut juttu luistaa, sai Azusa tytön numeron myös itselleen. Kyllä heillä joitain yhteisiä mielenkiinnon kohteita oli, mutta ehkä pidempi juttu tuokio saisi heidät lähemmäksi toisiaan.

****

****

Photobucket

Loma oli lyhyt ja viimeisenä iltana Emiri halusi palata rannalle tutkimaan vanhaa merirosvo alusta. Hatomi ja Teruya olisivat mieluummin olleet pakkaamassa tavaroita laukkuihin valmiiksi ja mennä myös aikaisemmin nukkumaan, jotta aamulla ei väsyttäisi ja olisi niin kova kiire. Emiri oli kuitenkin vaatimalla vaatinut päästä rannalle, eikä vanhemmat jaksaneet alkaa kinata tytön kanssa. Niin Teruya joutui lähtemään Emirin mukaan Hatomin ja Azusan jäädessä pakkaamaan.

****

****

****

****

Nonnih, valmis. Seuraavasta osasta en tiedä, milloin saan sen tehtyä. En ole avannut simssiä pariin viikkoon ollenkaan ja muutenkin pidän hieman taukoa, tätä osan julkaisemista lukuun ottamatta.